KPN staakt verkoop Digitenne via eigen website

kpnTelecomprovider KPN is sinds kort gestopt met de verkoop van het televisieproduct Digitenne via haar eigen website KPN.com. Digitenne, digitale televisie via de ether, wordt nog wel aangeboden via een aparte website : www.digitenne.nl. Daarnaast blijft Digitenne verkrijgbaar via de winkels van KPN.

KPN benadrukt wel dat Digitenne een belangrijke dienst blijft voor de telecomprovider en dat Digitenne meegeleverd blijft worden bij het product Interactieve Televisie van KPN. Digitenne wordt bij dit product aangeboden om een tweede televisie aan te sluiten.

Fors verlies abonnees
Uit de jaarcijfers over 2013 is wel duidelijk geworden dat Digitenne van KPN kampt met een forse terugloop van het aantal abonnees. In 2013 verloor Digitenne ongeveer 100.000 klanten. Veel van deze klanten zijn overgestapt op het product Interactieve televisie. Interactieve televisie wordt aangeboden via het internetsignaal (via ADSL of Glasvezel) en biedt meer televisie- en radiozenders met een betere beeldkwaliteit dan Digitenne. De forse prijsverhoging die KPN in 2013 doorvoerde bij het product Digitenne zou debet zijn geweest aan de grote terugloop van abonnees.

Huidige licenties tot 2017
De huidige licenties voor Digitenne van KPN verlopen op 1 februari 2017. Experts binnen de telecomwereld verwachten dat KPN het product gaat afstoten of wellicht al vooraf in de etalage gaat zetten. KPN maakte vandaag tijdens de KPN Market Capital Day bekend dat het bedrijf binnenkort een proef start met een televisiedienst via haar nieuwe 4G-netwerk. Het aanbod gaat tijdens de pilot bestaan uit tien televisiezenders. Het bekijken van de televisiezenders gaat niet ten koste van de databundel van de klant. Deze stap wordt door experts in de telecomwereld gezien als een toekomstige vervanging van het Digitenne-product.