KPN, Telfort, XS4All zetten tv in tegen kabelaars

kpnKPN en dochters Telfort en XS4All zetten vol in op digitale tv om de opmars van de kabelbedrijven te stuiten. Want bij een triple playpakket is tv bepalend, erkent KPN-topman Eelco Blok. Dit bericht de website Webwereld op haar website.  Telfort en XS4All gaan, evenals moederonderneming KPN, digitale tv aanbieden. Dat doen ze niet als losse dienst, maar als onderdeel van een totaalpakket met vaste telefonie, internet en tv (het zogeheten triple play). Telfort doet dit in het ‘voordeel’-segment en XS4All in het ‘premium’-segment, vertelt KPN-topman Eelco Blok dinsdagochtend. KPN ontvouwt vandaag zijn plannen voor de komende jaren: ‘Strategie 2015’ geheten.

Kabelaars leiden

Het telecombedrijf ziet met lede ogen aan dat de kabelbedrijven steeds dominanter worden op de telecommarkt. De sleutel ligt in het totaalpakket: triple play dat vaste telefonie, internet en tv als één pakket biedt aan de klant. Tussen de 30 en 40 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft al een triple play-pakket, en dat aandeel groeit snel. Het was al langer bekend dat Nederlandersmassaal voor triple play gaan.

De kabelaars zijn veel succesvoller in het slijten van totaalpakketten dan KPN. Waarom? Bij de keus voor triple play is het tv-pakket bepalend, erkent KPN-topmanager Blok. Het tv-aanbod van kabelbedrijven is traditioneel een stuk beter, zowel qua kwantiteit als kwaliteit. Zo heeft KPN’s Digitenne al jaren de Britse tv-zender BBC moeten missen. Verder zijn er ook al jaren klachten over de kwaliteit van die draadloze tv-techniek.

Lees verder via Webwereld.