KPN verhoogt ook tarieven voor Back-up Online

Niet alleen de tarieven voor Internet en televisie gaan omhoog bij KPN ook de tarieven voor KPN Back-up Online zullen voor een aantal gebruikers fors gaan stijgen. Dit bericht onder andere website Computable.

Staffels

KPN voert vanaf juni zogenaamde staffels in voor de dienst Back-up Online en stopt met de fair-use policy op onbeperkte opslagcapaciteit. Momenteel betaalt een gebruiker
van de dienst 6 euro voor een onbeperkte opslag. De staffels die KPN invoert, lopen op per 100 GB opslag. Alleen voor de kleinste staffel, die recht geeft op een opslagcapaciteit van maximaal 100 GB, blijven gebruikers de oude prijs van 6 euro per maand betalen.

Duurder

Wil een gebruiker meer capaciteit gebruiken bij de dienst dan gaan de tarieven fors omhoog: Maximale opslag van 200 GB gaat 11 euro kosten en voor 1000 GB moet straks 44,40 euro worden betaald. De duurste staffel, 10.000 GB, gaat 372 euro per maand kosten.

“Vervelend”

Natuurlijk vinden we het heel vervelend dat sommige klanten nu een prijswijziging staat te wachten‘, meldt de woordvoerder tegenover de website Computable. Ze wijst erop dat de dienst is uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en voldoet aan strenge veiligheidseisen.

Consumenten

Consumenten die gebruik maken van de diensten van KPN in de vorm van Internet en televisie moeten vanaf 1 juni ook dieper in de buidel tasten. De meeste abonnementsprijzen gaan met één euro in de maand omhoog. Abonnees van Digitenne gaan zelfs 1,50 euro per maand meer betalen. Ook oudere abonnementen worden tussen de één en drie euro duurder per maand.