KPN versnelt uitrol glasvezel in Den Haag

KPN gaat de uitrol van glasvezel in Den Haag versnellen. Tot eind 2021 worden ten minste 80.000 huishoudens in verschillende wijken van Den Haag aangesloten op het netwerk van KPN.

Strategie

De uitbreiding maakt deel uit van KPN’s strategie om de uitrol van glasvezel in heel Nederland te versnellen en deze toekomstvaste technologie massaal aan te leggen. In Benoordenhout en Ypenburg is reeds eerder een snel glasvezelnetwerk aangelegd door KPN en begin juli starten de werkzaamheden in het Regentessekwartier.

Opschalen

De uitrol van glasvezel in het Haagse Regentessekwartier, aangekondigd in maart van dit jaar, vormt de start van het opschalen van de uitrol in Den Haag. Tot eind 2021 worden ten minste 80.000 huishoudens in Den Haag aangesloten op het open netwerk van KPN. Daarmee gaat KPN verder met de uitrol van glasvezel in de Hofstad, waarbij de wijken Benoordenhout en Ypenburg reeds in het verleden zijn aangesloten.

T-Mobile

Niet alleen KPN is in Den Haag actief met het aanleggen van snel Internet in Den Haag. Ook T-Mobile is bezig met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in de Residentie. De aanbieder gaat zo’n 30.000 particuliere en 3.000 zakelijke adressen aansluiten op het netwerk waarvan de aanleg onlangs is begonnen.