Veel kritiek op verslag NOS van Olympische Spelen

De NOS heeft veel kritiek te verduren gehad rond haar verslaggeving van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Herhaalzender

Zondagmiddag zond de NOS op NPO 1 voornamelijk herhalingen uit van diverse sporten terwijl er Nederlanders in actie kwamen waarvan geen live-verslag werd gedaan. Volgens een woordvoerder van de NOS was het roeien de oorzaak van het niet live kunnen uitzenden van andere wedstrijden vanuit Rio de Janeiro. Omroepen uit onze buurlanden zoals de BBC, VRT en ZDF zonden wel livebeelden uit vanaf de Olympische Spelen.

Roeien

,,Uiteindelijk werd het roeien helemaal afgelast. Hadden ze dat meteen bij het begin gedaan, dan hadden we nog keus gehad. Nu moesten we steeds opnieuw een beslissing nemen hoe we een gat zouden opvullen. Omdat er live weinig aanbod was, kozen we voor herhalingen. Bovendien heb je niet overal een commentator zitten, bij het boksen hadden we die bijvoorbeeld niet.”, aldus de NOS tegenover het Algemeen Dagblad.

Boksen

Hierdoor werd de bokswedstrijd van Enrico Lacruz zondagmiddag niet live uitgezonden door de NOS op televisie. De bokswereld reageert boos op de keuze van de NOS. Voorzitter Boris van de Vorst van de Nederlandse Boksbond reageert tegenover Ziggo Sport Totaal teleurgesteld over de keuze va de NOS. Van de Vorst zegt al de toezegging te hebben gekregen dat getracht wordt de volgende Nederlandse partij, van Peter Müllenberg, zondagavond wel direct uit te zenden. Ook benadrukte de NOS dat alle wedstrijden altijd te volgen zijn via een livestream op internet. Enrico Lacruz won in elk geval de eerste Nederlandse olympische bokspartij sinds Barcelona 1992.

Goede kijkcijfers

Ondanks de kritiek op de verslaggeving van de NOS rond de Olympische Spelen weten Nederlanders de NOS wel massaal te vinden voor de beelden uit Rio de Janeiro. Het programma Rio Live van de NOS heeft op de eerste speeldag van de Olympische Spelen hoge cijfers gescoord. In de avonduren liep het kijkcijfer van Rio Live op tot 1.941.000 kijkers. Studio Rio Avond behaalde 1.423.000 kijkers en Studio Olympic Park was goed voor 1.232.000 kijkers. Studio Sport Eredivisie scoorde 1.686.000 kijkers. Over de hele avond gemeten behaalde NPO 1 een marktaandeel van 39,2 procent. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek over zaterdag.

Tweets:

4 reacties

  1. Ik heb er echt genoeg van al dat gelul over sport terwijl er volop sport live bezig is. Een goude medaille voor het zwemmen laten ze bij de nos voor de werkende man precies de laatste 10 mtr zien en dan weer interessant er over praten. We willen sport zien geen praatprogramma nos. Wij betalen belasting om jullie te onderhouden dus doe er dan wat mee. Kappen met dwdd 2.0 olympics. Sport uitzenden. Jullie hebben nog een week. Zet een camera op de sport geef er verslag van meer vragen we niet.

  2. Altijd weer dat vele geklets in een studio .Atletiek werd ook weer nauwelijks uitgezonden moest ik weer naar België .Dit ook zonder Reclame Al is daar wel het minpuntje dat het wel door het journaal wordt onderbroken .

  3. @NPO en @NOS: schandalig voor woorden. Alle sporters die gisteren in actie zijn geweest werden genoemd maar onze dressuurruiters worden volledig genegeerd. Waarom geen fatsoenlijke zendtijd voor de paardensport? En wel voor tig herhalingen van bijv turnen en oeverloze gesprekken. Paardensport is toch een breed gedragen sport in NL. Besteed hier aandacht aan!!! Is dit nu een publieke omroep!? En dan werkt de livestream ook nog niet ….. Zeer teleurgesteld ??‪#‎twohearts‬ ‪#‎jointhejourney‬ ‪#‎equestrian‬

  4. Ik moest voor de Nederlandse sporters gisteravond ook weer uitwijken naar Engelse en Duitse zenders: op Nederland 1 vonden ze het nodig om maar weer eens een praatprogramma uit te zenden in plaats van de live sport. Zo is de lol er snel van af!!!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.