KRO-NCRV komt met gezamenlijk programma op Radio 2

radio2Na de zomer start de fusieomroep KRO-NCRV met zijn eerste gezamenlijke radioprogramma:  Helemaal Haandrikman is van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur te horen op Radio 2.

Helemaal Haandrikman, gepresenteerd door Bert Haandrikman, slaat een brug tussen Knooppunt Kranenbarg en het nieuwe programma De Staat van Stasse. KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus: “Met dit nieuwe programma gaan we van Radio 2 een nog sterkere zender maken. Bert Haandrikman heeft de afgelopen jaren laten zien een veelzijdige en enthousiaste radiomaker te zijn, die als geen ander in staat is om er een wervelende radioshow van te maken”, aldus de KRO-mediadirecteur in een persbericht.

Voor presentator Bert Haandrikman (1971) een droom die uitkomt: “Een dagelijkse radioshow, op zo’n geweldig tijdstip. Daar droomde ik als klein jongetje al van. Dat was wat ik wilde. En dat gaat nu gebeuren. Helemaal Haandrikman wordt het ideale programma voor tijdens de autorit naar huis, de avondmaaltijd en de afwas!”

Helemaal Haandrikman is een interactieve show waarin social media een belangrijke rol spelen. Zo feliciteert Bert zijn Facebook-vrienden op hun verjaardag en bepalen luisteraars de plaat bij een foto uit het persoonlijk leven van de deejay. Ook het belangrijkste nieuws van de dag komt voorbij. Muziek, waaronder veel nieuwe muziek, voert de boventoon.

Helemaal Haandrikman is van oorsprong een programma dat alleen op weekenddagen werd uitgezonden op Radio 2, van 14.00 tot 16.00 uur. Nu Haandrikman naar de weekdagen verhuist, komt er op dat tijdstip een nieuw NCRV-programma van Sander Guis. (Persbericht Radio 2)