KRO-NCRV zendt ‘Nacht van de Vluchteling’ live uit

Komende nacht vindt de negende editie plaats van de Nacht van de Vluchteling. Dit jaar is het de eerste keer dat de KRO-NCRV hierbij aanwezig is en presenteren Liesbeth Staats en Joris Linssen een live televisieprogramma rondom dit evenement. De uitzending is vanavond, zaterdag 16 juni, vanaf 23.20 uur te zien op NPO 2.

Sponsorloop

Tijdens de Nacht van de Vluchteling wordt er, door middel van een sponsorloop van 10, 20 of 40 kilometer, geld ingezameld voor Stichting Vluchteling en aandacht gevraagd voor vluchtelingen wereldwijd.

65 miljoen vluchtelingen

Er zijn wereldwijd nog nooit zoveel mensen op de vlucht als op dit moment. Meer dan 65 miljoen mensen wereldwijd hebben huis en haard moeten verlaten vanwege oorlog, onderdrukking en conflict, op zoek naar een veilige toekomst.

Wandelen

Tijdens de televisie-uitzending warmen de deelnemers met elkaar op voor de Nacht van de Vluchteling waarbij er vanuit vier steden (Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen) in het land 10, 20 of 40 kilometer gewandeld wordt door maar liefst 6000 mensen.

Voorafgaand aan deze nachtelijke wandeling gaat Joris Linssen in gesprek met de lopers en het publiek en vertelt hij over zijn reis naar Oeganda. Ook spreekt hij met gasten als Waldemar Torenstra en Johnny de Mol die zich, ieder op hun eigen wijze, bekommeren om het lot van vluchtelingen. Liesbeth Staats neemt de kijker mee in alle cijfers en feiten rondom de vluchtelingenproblematiek.

Live uitzending

Deze live uitzending komt vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit is ook het startpunt van de sponsorloop.

Sociale media: