KRO-NCRV’s Radioschool weer op zoek naar nieuw radiotalent

KRO-NCRV’s Radioschool is weer op zoek naar nieuw radiotalent. De inschrijving voor de een nieuw seizoen van de radioschool is dit weekeinde van start gegaan.

Inschrijven

Inschrijven kan nog tot en met 29 oktober aanstaande en op zaterdag 2 december wordt er een talentendag gehouden. Op deze dag worden een aantal jongeren die zich hebben ingeschreven uitgenodigd.

Talenten

De Radioschool van de KRO-NCRV begon twee jaar geleden. Inmiddels hebben een aantal talenten van de school al een baan gevonden in de media. Voor de komende maanden staat er een nieuw “studiejaar” voor de boeg waarbij jongeren tussen de 18-25 jaar aan kunnen deelnemen.

Workshops, ervaring en netwerk

Die geven we de kans om alles te leren wat je vandaag de dag als radiomaker moet weten. Dat doen we met onze drie pijlers: workshops, ervaring en netwerk.”, aldus de Radioschool op haar website. Na de talentendag op 2 december is het de bedoeling dat de radioschool met 10 jongeren aan de slag gaat.

Geen “DJ-opleiding”

De Radioschool benadrukt dat het geen DJ-opleiding is. “We behandelen alles wat met radio te maken heeft. Daar hoort presenteren wel bij, maar vooral ook redactie, verslaggeving, eindredactie, techniek, noem maar op. Al die functies zijn even belangrijk voor een radioprogramma.

Programma’s

De school beschikt over een uitgebreid netwerk aan programma’s waar de talenten van de opleiding ervaring kunnen opdoen. De talenten kunnen meelopen met diverse KRO-NCRV programma’s zoals Gijs 2.0, De Ochtend, De Wild in de middag en Adres Onbekend.

Aanmelden kan via de website van de KRO-NCRV.

Sociale media:

https://www.facebook.com/kroncrvradioschool/videos/2065380957023333/