L1 gebruikt alleen mobiele telefoons bij registratie ‘Nacht van Gulpen’

De intocht van de Nacht van Gulpen wordt zondag 21 juni live uitgezonden op L1 TV met gebruik van uitsluitend mobiele telefoons. Daarmee heeft de publieke regionale omroep L1 een nationale primeur. “Het is voor het eerst dat een live tv-uitzending wordt gemaakt waarbij uitsluitend live wordt geschakeld naar beeldsignaal van mobiele telefoons.”, aldus L1. De 39e Nacht van Gulpen begint zaterdagavond om 22:00 uur. Na een tocht van 70 kilometer worden de wandelaars op zondagmiddag onthaald in het centrum van Gulpen.

Drie mobiele telefoons

L1 registreert die intocht met drie mobiele telefoons, waarbij een van de verslaggevers de lopers volgt op de Gulperberg. “De signalen van de telefoons komen binnen in de regiestraat van L1 in Maastricht. Daar schakelen we tussen de verschillende mobiele telefoons van de verslaggevers”, zo licht hoofd evenementen Benny Brauns toe. “Het is een gewaagde proef. Ik ken geen ander tv-station dat een uitzending op deze manier heeft gemaakt. Maar het zou revolutionair kunnen zijn, doordat we bij deze live-registratie nu geen dure satellietwagen meer gebruiken. Dat brengt ook voor andere evenementen een live-registratie veel dichterbij.”

“Bij met live-uitzending”

De Nacht van Gulpen kent sinds enkele jaren ook een korte route met de Neubourg-tocht. Dat parcours is 35 kilometer lang, de wandelaars sluiten om 6 uur in de ochtend aan bij de lopers van de Nacht van Gulpen. Ook die wandelaars zullen daardoor te zien zijn bij de finish van de wandeltocht. Organisator Jean Schrijnemakers is blij met de live-uitzending bij de Limburgse regionale omroep. “Het is een geweldige promotie voor het evenement. Ik vind het vooral een prachtige erkenning voor de organiserende vereniging De Veldlopers. Er zijn 300 vrijwilligers betrokken bij het evenement, ook voor hen is het mooi dat de Nacht van Gulpen deze primeur krijgt.”

De intocht van de Nacht van Gulpen is te zien op zondag 21 juni om 14.00 uur op L1TV. L1TV is te ontvangen via diverse digitale pakketten en via Intenet http://www.l1.nl/epg_nowon/popup/tv