L2Fiber gestart met aanleg glasvezel in Rotterdam

L2Fiber Rotterdam is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor Rotterdam. Afgelopen week ging in de Rotterdamse wijk Kralingen de symbolische eerste schop in de grond.

Wijk voor wijk

De komende jaren gaat L2Fiber Rotterdam de gemeente Rotterdam wijk voor wijk van glasvezel voorzien. Bewoners hoeven niets te betalen voor de aanleg en de fysieke huisaansluitingen. Om de glasvezelkabel te gebruiken, dienen bewoners wel over te stappen naar een andere aanbieder van internet, televisie en telefonie. Dit is echter niet verplicht.

Eerste schop in de grond

De feestelijke gebeurtenis werd onder meer bijgewoond door lokale bewoners, bestuursleden van VvE’s en betrokkenen vanuit de gemeente Rotterdam. Ook waren vertegenwoordigers van de investeerder, aannemer Van Gelder Telecom en de deelnemende dienstenaanbieders aanwezig.

“Blij”

Oscar Kuiper en Henk Hoven, eigenaren van L2Fiber Rotterdam, waren vanzelfsprekend blij  met de officiële start van de aanleg. Kuiper: “Na maanden van intensieve samenwerking, voorbereiding en campagnevoering, zijn we ontzettend blij dat we nu echt kunnen beginnen met graven. Dit is de start van een grootschalig project voor Rotterdam. Met dit netwerk maken we de stad sneller, slimmer en schoner.

Open netwerk

L2Fiber Rotterdam stelt haar glasvezelnetwerk onder gelijke voorwaarden open voor alle aanbieders van internet, televisie en telefonie. Dat betekent dat de consument straks meer keuzevrijheid heeft. Bedrijven als TriNed, Teleplaz@, Glasnet, Hollands Glas en SNLR hebben al aangekondigd hun diensten te gaan aanbieden via net netwerk.