Laatste uitzending ‘Evers Staat Op’ live te volgen op radio, tv en Internet

De laatste uitzending van het radioprogramma ‘Evers Staat Op’ op Radio 538 is vandaag live te volgen op radio, televisie en Internet. De uitzending duurt tot 18.00 uur vanavond.

21 jaar

Na 21 jaar neemt het team van ‘Evers Staat Op’ vandaag afscheid van de populaire ochtendshow. De laatste uitzending van het programma wordt een hele speciale. De uitzending zal 12 uur duren tot 18.00 uur. De uitzending is niet alleen te volgen via Radio 538 maar ook te zien via SBS6 en te volgen via de website van de radiozender.

Afscheid

Edwin Evers maakte in maart van dit jaar bekend te gaan stoppen met zijn ochtendshow op Radio 538. Het programma ‘Evers Staat Op’ startte op 1 januari 1998 bij 3FM en in april 2000 maakte Edwin Evers de overstap naar Radio 538. De verdiensten van Evers als radiomaker werden door de jaren heen bekroond met de allereerste Gouden RadioRing in 2006, voor zijn hele oeuvre kreeg hij in 2014 de Marconi Oeuvre Award en onlangs ontving Edwin de Gouden Harp.

“Waanzinnige periode”

Edwin Evers in maart over zijn besluit: ‘Na 21 jaar ‘Evers Staat Op’ kijk ik terug op een waanzinnige periode uit mijn leven. Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland. De beslissing om eind dit jaar te stoppen heb ik een tijd geleden genomen. Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen. Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur.

Single

Om het afscheid van de ochtendshow muzikaal bij te staan hebben sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn, Jelte van der Goot en nieuwslezer Henk Blok in het diepste geheim samen met 44 bekende vrienden van de show een speciaal nummer geschreven en opgenomen voor Edwin Evers.

Jingles

Website Jingleweb zwaait Evers uit met een speciale online Edwin Evers jinglemachine met daarop 20 van zijn leukste jingles en tunes.

Toekomst

Wat Edwin Evers in de toekomst gaat doen op de radio is nog niet duidelijk. Rick Romijn en Niels van Baarlen, de sidekicks van het programma zullen vanaf januari te horen zijn op Radio Veronica in een nieuwe radioshow die wordt gepresenteerd door Wilfred Genee: Veronica Inside. Vanaf 2 januari zal Frank Dane een nieuwe ochtendshow gaan presenteren op Radio 538.

Video: