Leefbaar Rotterdam: Salaris leiding lokale omroep “buitenproportioneel”

De politieke partij Leefbaar Rotterdam vindt dat de leiding van de lokale omroep ‘Open Rotterdam’ te veel verdient.

60.000 euro per jaar

Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam doet deze uitspraak nadat een gedeelte van de boekhouding de lokale omroep is uitgelekt. Via een klokkenluider heeft Mosch het financiële overzicht en bankafschriften gekregen. Uit de informatie blijkt datde hoofdredacteur van Open Rotterdam 60.000 euro per jaar voor een halve werkweek ontvangt. In de stukken is te lezen dat de zakelijk leider van Open Rotterdam 50.000 euro verdient voor 20 uur in de week.

“Geschrokken”

“Ik ben daarvan geschrokken. Dit is knap aan de hoge kant. Hier geef je geen subsidie voor. Ik vind dit buitenproportionele vergoedingen voor zo’n lokaal stationnetje.”Open Rotterdam is de lokale omroep van Rotterdam en krijgt van de gemeente ruim vijf ton subsidie per jaar.”, zegt Mosch tegenover de regionale omroep RTV Rijnmond.

Einde radio-uitzendingen

Dries Mosch gaat vragen stellen over de kwestie aan de verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser. Ook gaat Mosch vragen stellen over wat er gaat gebeuren met de radiofrequentie van Open Rotterdam. Open Rotterdam heeft half juni haar uitzendingen via haar etherfrequentie 93,9 MHz stopgezet. Eind juli is de radiozender definitief uit de lucht gehaald. Dries Mosch zegt wel een aantal fanatieke radiomakers te kennen die het radiostation op vrijwillige basis willen overnemen.

“Niet gevoel dat wij overbetalen”

Bestuurder Kenrick Bremer van Open Rotterdam herkent zich tegenover RTV Rijnmond niet in de kritiek “Ik heb niet het gevoel dat wij overbetalen.” Volgens hem zitten de salarissen onder de omroep-cao en zijn de bedragen inclusief pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheidsverzekering en onkosten. Ook zegt Bremer dat het op papier gaat om 20 uur in de week, maar dat de leidinggevenden in de praktijk zeker drie tot vier dagen in de week werken. Daarnaast wijst hij erop dat Open Rotterdam helemaal opgebouwd moest worden en dat daarvoor goede en ervaren mensen zijn aangetrokken.

Het interview met Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam bij RTV Rijnmond kan je hier beluisteren.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.