Radiozender Open Rotterdam definitief uit de ether

Per vandaag zijn de uitzendingen van de lokale omroep van Rotterdam, Open Rotterdam, via de ether definitief stopgezet. De normale programmering was half juni al gestaakt, vandaag is ook de FM-zender op 93,9 MHz uit de lucht gegaan. Open Rotterdam maakte begin juni bekend dat zij ging stoppen met haar radiotak. De lokale omroep gaat zich meer toeleggen op televisie en digitale kanalen zoals internet.

Etherfrequentie uit de lucht

Zondag 14 juni namen de medewerkers van Open Rotterdam afscheid van hun luisteraars. Sindsdien was er aantal weken non-stop muziek te horen. Sinds juli was er alleen een draaggolf te horen op de etherfrequentie van Open Rotterdam. De frequentie op 93,9 MHz zou door Open Rotterdam weer zijn overgedragen aan het Agentschap Telecom. Het is niet duidelijk wat er met deze frequentie gaat gebeuren. Ook via de kabel zijn de uitzendingen van Open Rotterdam inmiddels gestaakt.

Stads Radio Rotterdam

Rotterdam heeft een rijk verleden als het gaat om publieke lokale radio. In de jaren ’90 was Stads Radio Rotterdam een begrip in Rotterdam en een groot deel van West-Nederland. De zender genoot een grote populariteit onder jonge luisteraars omdat er naast Radio 3 weinig aanbod was in de ether voor deze doelgroep. Eind jaren 90 stopte Stads Radio Rotterdam met haar uitzendingen. De zenders die daarna in de Rotterdamse ether kwamen, Havenstad Radio en Megastad FM, waren veel minder populair.

Interview met André Freyssen (oprichter Open Rotterdam) over einde radio-uitzendingen Open Rotterdam (via Medialand/Studio Alphen)

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-andre-freyssen-open-rotterdam

Interview met Daan Berg (voormalig DJ Open Rotterdam) over stopzetten radio-uitzendingen Open Rotterdam (via Medialand/Studio Alphen)