Legendarische jeugdshow Rembo & Rembo op NPO Start

De legendarische VPRO-jeugdserie is weer te bekijken. De gehele serie staat op NPO Start. Fragmenten zijn ook te zien via Youtube. Dit bericht de NPO in een persbericht.

Duo

Het absurdistische televisieprogramma voor jongeren werd gemaakt door Theo Wesselo en Maxim Hartman. Rembo & Rembo werd van 1987 tot 1995 uitgezonden door de VPRO bij het verzamelprogramma Villa Achterwerk op NPO 3.

Generatie

Een hele generatie is ermee opgegroeid: Rembo & Rembo, de legendarische VPRO-jeugdserie waarin twee bijna kaalgeschoren mannen in blauwe pakken en felle overhemden, vanachter een klein geel tafeltje een veelheid aan grappige en ontregelende sketches aan elkaar praten. Binnenkort kan ook een nieuwe generatie kennismaken met deze malle vrienden.

NPO Start

De afleveringen van Rembo & Rembo zijn vanaf nu te bekijken op NPO Start, het on demand-platform van de Nederlandse Publieke Omroep. Zo komt niet alleen de oudere generatie weer aan zijn trekken: ook de jeugd van nu kan zich eindelijk helemaal onderdompelen in deze nostalgische jaren 80/90-humor. Superfijn, want Rembo & Rembo is en blijft natuurlijk bovenmaatse humor van de 1 na bovenste plank.

Primeur

Het is voor het eerst dat volledige afleveringen beschikbaar komen online. Op de site van de VPRO en een speciaal YouTube-kanaal kunnen liefhebbers al een tijd fragmenten terugvinden. Fragmenten die massaal worden bekeken en waardoor er steeds meer vraag kwam naar volledige uitzendingen. NPO Start beantwoordt vanaf nu aan die vraag.

Video:

Tags voor dit artikel