LG brengt smartphone met DAB+ op de markt

Fabrikant LG brengt een smartphone op de markt waarmee ook radio via DAB+ beluisterd kan worden. Tot op heden waren de smartphones voornamelijk voorzien van FM-radio’s. Met de komst van een speciale versie van LG Stylus 2 komt daar verandering in.

Radiodays Europe 2016

Eind februari werd er al een vooraankondiging gedaan dat er een smartphone met DAB+ van een grote fabrikant op komst zou zijn. LG heeft de smartphone onthuld tijdens de ‘Radiodays Europe 2016’ in Parijs. De telefoon wordt uitgebracht in Oostenrijk, België, Duitsland, Italië, Noorwegen, Groot-Brittannië en Nederland. Wanneer de telefoon op de markt komt in de genoemde landen is niet bekend.

App

De LG Stylus 2 wordt naast de mogelijkheid tot het ontvangen van de digitale ethersignalen geleverd met een speciale app waarmee naar radiozenders via DAB+ geluisterd kan worden. Daarnaast kunnen radiozenders en app-ontwikkelaars hun eigen app voorzien van een optie om te luisteren via DAB+.

LG Stylus 2

De LG Stylus 2 heeft verder een 5,7″-scherm met resolutie van 1280×720 pixels en is voorzien van het besturingssysteem Android versie 6.0. Het toestel heeft een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8 mp camera aan de voorzijde van het toestel. Een adviesprijs heeft het elektronicabedrijf nog niet bekend gemaakt. Ook is niet duidelijk of alle LG Stylus 2 toestellen worden voorzien van de DAB+-mogelijkheid of dat het gaat om een speciale versie.

Het complete persbericht van LG vind je hier.

Tweets:

Eén reactie

  1. Voor DAB+ moet je wel een knappe antenne hebben, anders kun je het wel vergeten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.