Lijsttrekkers komende weken te gast bij Radio 538

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart doet Radio 538 verslag van de verkiezingscampagne en nodigt de nummers één van negen politieke partijen uit.

Bezoek

Tot en met 14 maart komen Mark Rutte, Lodewijk Asscher, Jesse Klaver, Gert-Jan Segers, Emile Roemer, Marianne Thieme, Sybrand van Haersma Buma, Alexander Pechtold en Geert Wilders op bezoek in de studio van de commerciële radiozender. De lijsttrekkers zijn te gast bij de 538-programma’s ‘Evers Staat Op’ en ‘De Coen en Sander Show’.

Goed geïnformeerd

Door deze lijsttrekkers uit te nodigen kan de 538-luisteraar goed geïnformeerd de verkiezingen in gaan. Luisteraars van 538 kunnen één vraag voor een van de lijsttrekkers inzenden via de site van de radiozender. Ook stelt de politicus die in de middag te gast is bij ‘De Coen en Sander Show’ een speciale ‘doorgeefvraag’. Deze vraag moet de volgende ochtend beantwoord worden door de lijsttrekker die bij ‘Evers Staat Op’ te gast is.

“Niet alleen over politiek”

Edwin Evers: ‘De gesprekken met de lijsttrekkers gaan niet alleen over politiek, ook de mens achter de politicus komt aan de orde. En natuurlijk worden ze bij ons ook even aan de tand gevoeld over hun muzikale voorkeur.’ Coen Swijnenberg en Sander Lantinga: ‘Alle politieke kopstukken nemen hun vijf favoriete platen mee, samen vormen deze platen de politieke hitlijst.‘

Radio 538

Evers Staat Op is elke maandag tot en met vrijdag te horen tussen 06:00 en 10:00 uur op 538. De Coen en Sander Show wordt elke maandag tot en met donderdag uitgezonden tussen 16:00 en 19:00 uur. Radio 538 is in vrijwel heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

[textblock style=”2″]

Programma

  • Maandag 6 maart: Mark Rutte (VVD) bij Evers Staat Op
  • Dinsdag 7 maart: Lodewijk Asscher (PvdA) bij Evers Staat Op, Jesse Klaver (GroenLinks) in De Coen en Sander Show
  • Woensdag 8 maart: Gert-Jan Segers (CU) bij Evers Staat Op, Emile Roemer (SP) in De Coen en Sander Show
  • Donderdag 9 maart: Marianne Thieme (PvdD) bij Evers Staat Op
  • Vrijdag 10 maart: Sybrand van Haersma Buma (CDA) bij Evers Staat Op
  • Maandag 13 maart: Alexander Pechtold (D66) in De Coen en Sander Show
  • Dinsdag 14 maart: Geert Wilders (PVV) bij Evers Staat Op

[/textblock]