Lokale en regionale media actief bij Nijmeegse Vierdaagse

Aanstaande dinsdag gaat in Nijmegen Vierdaagse weer van start. Diverse lokale en regionale media besteden uitgebreid aandacht aan dit evenement dat voor de 101e keer plaatsvindt.

Evenement

De Nijmeegse Vierdaagse wordt elk jaar gehouden in de derde week van juli in en rondom Nijmegen en wordt gezien als de grootste wandelmars ter wereld en het grootste sportevenement van Nederland met meer dan 40.000 deelnemers.

4DaagseRadio

Een groot aantal lokale omroepen is de komende dagen actief onder de naam 4Daagse Radio en 4Daagse TV. De uitzendingen starten op zaterdag 15 juli en duren tot en met vrijdag 21 juli. De radiozender is te horen via de diverse lokale omroepen in de regio en via Internet. De televisie-uitzendingen van 4DaagseTV zijn te zien via diverse tv-kanalen van lokale omroepen uit de regio Nijmegen en landelijk via het evenementenkanaal van Ziggo (kanaal 999).

Radio024

Ook de internetzender Radio024 is de komende dagen actief met uitzendingen vanaf de Nijmeegse Vierdaagse. Radio024 werkt voor de berichtgeving over de Nijmeegse Vierdaagse samen met de website Regio024. Tijdens de Vierdaagse wordt op Radio 024 de 4-Daagse Top 1000 uitgezonden door de radiozender.

Top 1000

De finale van de 4-Daagse TOP1000 bij Radio 024 wordt op vrijdag 21 juli vanaf 09:00 uur gepresenteerd door Jos de Graaf, Rick van Velthuysen en Erwin Peters. De 4-Daagse TOP1000 is er letterlijk van start tot finish: De nummer 1000 is op dinsdag 18 juli om 04:00 uur te horen en de nummer 1 wordt op vrijdag 21 juli iets voor 18:00 uur gedraaid. Meer informatie via de website van de radiozender.

Klasse FM

Ook Internetzender Klasse FM zendt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met een speciaal programma uit. De radiozender doet live-verslag vanaf de wandelroute met sfeerverslagen en interviews. Meer informatie via de speciale website van Klasse FM voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Omroep Gelderland

Ook de regionale omroep Omroep Gelderland besteedt uitgebreid aandacht aan de Nijmeegse Vierdaagse vanaf maandag middels een liveblog op de website van Omroep Gelderland. Daarnaast is er een uitgebreid sfeerverslag door de verslaggevers van Omroep Gelderland langs de route en vanuit het wandellegioen te horen via Radio Gelderland. Via TV Gelderland zie je overdag webcambeelden. En Harm Edens presenteert elke dag het 4Daagse Journaal om 17.20 uur (dit programma wordt ieder uur herhaald). Op vrijdag van 14.00 tot 18.15 uur doet de omroep live verslag van de intocht.

Radio Gelderland

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zendt Radio Gelderland dagelijks uit van 03.00 tot 19.00 uur. De regionale omroep begint maandag 17 juli om 9.00 uur wanneer de startbewijzen opgehaald worden en gaan door tot vrijdag 21 juli 19.00 uur als de laatste wandelaar zijn Vierdaagsekruisje heeft. Radio Gelderland is in de regio te beluisteren via FM, in een groot deel van Nederland via DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale Media: