Lokale omroep Bollenstreek Omroep (BO) in zwaar weer

De lokale omroep voor de regio Bollenstreek, BO, zit in zwaar weer. Dit bericht de lokale omroep op haar website. BO is de lokale omroep voor de Zuid-Hollandse gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout.

Ontslagen

De lokale omroep heeft te maken met stijgende kosten waardoor de begroting niet meer rond komt. Door deze toegenomen kosten heeft de omroep het zo zwaar dat de twee arbeidskrachten wellicht ontslagen moeten worden.

Vaste kosten

De omroep geeft aan dat de financiële bijdrage die de omroep verkrijgt van de vijf gemeenten waarvoor zij uitzendt te laag is. Met deze omroepbijdrage kunnen volgens de omroep alleen de vaste kosten, zonder de huidige 50 uur betaald werk, worden bekostigd.

Extra bijdrage nodig

De gemeente Noordwijk en Teylingen hebben aangeven de omroep te voorzien van een extra bijdrage. De omroep heeft nu ook de gemeenten Lisse en Hillegom gevraagd om een extra financiële bijdrage. Mocht deze extra bijdrage er niet komen dan zal de omroep arbeidskrachten moeten ontslaan.

Meer omroepen in financiële problemen

Omroep BO is zeker niet de eerste lokale omroep in Nederland die te maken heeft met financiële uitdagingen. De lokale omroep van Echt-Susteren (LOES) besloot begin vorige maand te stoppen met haar uitzendingen in verband met de slechte financiële situatie van de omroep.

Sociale media: