Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES) trekt stekker eruit

De lokale omroep van Echt-Susteren (LOES) heeft besloten per 5 oktober de uitzendingen te staken. De slechte financiële situatie is de oorzaak van dit besluit.

Stoppen

Het interim-bestuur is na twee maanden tot de conclusie gekomen dat de continuïteit gezien de huidige financiële situatie niet meer gewaarborgd kan worden. Daarom is er besloten om per 5 oktober te stoppen met alle activiteiten omdat het bestuur de crediteuren niet verder wil benadelen dan nu het geval is“, aldus de omroep op haar website.

Kosten en schulden lopen op

Ter verduidelijking, elke dag dat er wordt uitgezonden lopen de kosten en schulden verder op. Het nieuwe bestuur wil en kan hier geen verantwoordelijkheid in nemen. Het bestuur betreurt deze beslissing ten zeerste gezien de extra bereidheid van alle vrijwilligers om L.O.E.S weer op de kaart te zetten.” aldus het bestuur in een verklaring op de website.

Financiële problemen

Eerder deze week werd al duidelijk dat de omroep in grote financiële problemen zit. Volgens dagblad De Limburger had de lokale omroep dringend een financiële injectie nodig van de gemeente anders gaat de omroep kopje onder. Het nieuwe bestuur vroeg de gemeente eenmalig om 60.000 euro. Inmiddels heeft het bestuur besloten om de uitzendingen te staken.