Wederom lokale omroep in financiële problemen

Wederom dreigt een lokale omroep in financiële problemen te komen. Dit keer gaat het om Lokale Omroep Echt-Susteren (LOES).

Injectie

Volgens dagblad De Limburger heeft de lokale omroep voor de gemeente Echt-Susteren dringend een financiële injectie nodig van de gemeente anders gaat de omroep kopje onder. Het nieuwe bestuur vraagt de gemeente eenmalig om 60.000 euro.

Apparatuur verouderd

Het bestuur van LOES geeft aan dat de apparatuur waarmee de omroep uitzendt sterk verouderd is en aan vervanging nodig is. Dit komt de kwaliteit van de uitzendingen niet ten goede waardoor het moeilijk is om adverteerders te vinden.

Het college van de gemeente vergadert deze week over de slechte financiële situatie bij de omroep. De omroep krijgt elk jaar 20.000 euro van de gemeente en daar zou dus nu eenmalig 60.000 euro bij moeten om de omroep er weer bovenop te krijgen.

Meer lokale omroepen in financiële problemen

Eerder dit jaar kwamen andere lokale omroepen ook al in het nieuws in verband met financiële problemen. Het ging toen om ONS West-Brabant (regio Etten-Leur), Streekomroep ZuidWest ( Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal) en ORTS uit Oosterhout.