Lokale omroepen blijven worstelen met financiën

Opnieuw zijn twee lokale omroepen in de financiële problemen geraakt: dit keer gaat het om Streekomroep ZuidWest en ORTS uit Oosterhout.

Streekomroep ZuidWest

Streekomroep ZuidWest heeft een structurele bijdrage nodig van 175.000 euro van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal om uit de financiële zorgen te komen.  Om meer inkomsten uit advertenties te genereren wil de omroep een dagelijks televisie en radiojournaal gaan maken. Om dit te realiseren is extra geld nodig van de gemeenten. Het CDA in Roosendaal ziet heil in de plannen voor een dagelijks streekjournaal. Ze willen weten of de gemeente er extra geld voor over heeft.

ORTS

Ook de lokale omroep ORTS uit Oosterhout heeft financiële problemen. Vorig jaar kreeg de omroep eenmalig een extra injectie van 35.000 euro. Daarmee houdt de ORTS het tot dit najaar vol, vertelt de voorzitter tegenover BN De Stem. De ORTS komt in september met een plan van aanpak voor de komende periode en hoopt hiermee voor de komende vier jaar een subsidie te verkrijgen.

ONS West-Brabant

In juni van dit jaar werd bekend dat streekomroep Ons West-Brabant kampt met financiële problemen en gevraagd heeft om extra subsidie om de gaten in de begroting te dichten.Het tekort van bijna 160.000 euro moet door de lokale overheden worden bijgelegd. Het extra geld is met name nodig voor de inrichting van een nieuwscentrum.