Lokale omroep Jouw FM viert laatste uitzenddag

Vandaag is de allerlaatste dag van Jouw FM, de lokale omroep voor de gemeente Bloemendaal. De omroep maakte enige weken bekend te gaan stoppen met hun uitzendingen.

Met een speciale uitzending van 08.00 tot 21.00 uur komt er een eind aan ruim twintig jaar radio in Bloemendaal en omstreken. De uitzending is de hele live te volgen via 105.8 FM in
Kennemerland, webcam en audiostream op www.jouwfm.nl en kabel Bloemendaal 89.0 Mhz.

Radio Sagarmartha

De hele dag zal er ook geschakeld worden met Radio Sagarmartha in Nepal. Jouw FM heeft in nauwe samenwerking met de organisatie Free Press Unlimited een passende bestemming gezocht voor de overgebleven financiële middelen. Die bestemming werd een radiostation op bijna 7000 kilometer afstand: Radio Sagarmartha in Nepal. Een community-radiostation met twee miljoen luisteraars dat begin dit jaar door de aardbeving vrijwel alles is kwijtgeraakt. Jouw FM helpt radio Sagarmartha en neemt de bouw van een nieuw studiocomplex voor haar rekening.

Daarmee is het eind van Jouw FM een nieuw begin voor Radio Sagarmatha in Nepal. Free Press Unlimited zal namens Radio Sagarmartha de cheque in ontvangst nemen. Om 21.00 uur neemt Jouw FM op passende wijze afscheid en zal het stil zijn op alle mediakanalen van Jouw FM.

‘Stoppen op het hoogtepunt’

De lokale omroep uit Bloemendaal stopt naar eigen zeggen op het hoogtepunt.“Het afgelopen jaar hebben we met het hele team van Jouw FM op een eerlijke- en realistische manier naar de toekomst gekeken. Met een steeds groter wordende druk op al onze vrijwilligers, zijn we tot de conclusie gekomen dat de top is bereikt. We hebben al onze doelen gehaald. Voor minder doen we het niet. Samen met onze dertig vrijwilligers hebben we daarom de knoop doorgehakt en besloten om vol lef en trots op ons hoogtepunt te stoppen. Niet omdat we moeten; maar omdat we het zelf willen. Wat ons betreft uniek voor een lokale omroep in Nederland”, aldus de woordvoerder van Jouw FM in een persbericht.

Audio:

Interview met Rene Ruurda (Jouw FM) in Medialand / Studio Alphen over laatste uitzenddag Jouw FM:

https://soundcloud.com/medialandnl/jouw-fm-laatste-uitzenddag

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.