Lokale omroep RTV Seaport dupe van grootscheepse fraude

Het bestuur van lokale omroep RTV Seaport is het slachtoffer geworden van jarenlange, grootscheepse fraude van de penningmeester. Dit bericht de lokale omroep voor Velsen op haar website.

Meerdere organisaties

Dezelfde persoon, een 56 jarige inwoner uit Santpoort heeft daarnaast nog twee andere organisaties gedupeerd. Rotary Velsen en de Oranjevereniging in Santpoort-Noord.

“Verschillende manieren te werk”

Michel Moeijes, advocaat van de drie organisaties, zegt tegenover regionale omroep NH dat de penningmeester op verschillende manieren te werk ging. Moeijes: “Hij deed overboekingen naar eigen rekeningen, naar zijn bedrijf en nam contant geld op. Het gaat om een zeer fors bedrag. Bij twee van de drie organisaties is de exacte hoogte van het bedrag vastgesteld. Bij de derde loopt het onderzoek nog. Het gaat in totaal sowieso om meer dan 100 duizend euro, maar het kan nog verder oplopen.

Aangifte

Op verzoek van de Oranjevereniging, de Velser Omroepstichting en de Rotary bereidt Moeijes momenteel een uitgebreide aangifte voor. De fraudeur heeft gezegd dat hij ‘de intentie’ heeft om zoveel mogelijk terug te betalen. Tot nu toe is dat terugbetalen echter slechts in zeer beperkte mate gebeurd.

Omroepen

Het is niet de eerste keer dat een lokale omroep in problemen komt door fraude. Zo heeft een aantal jaar geleden een bestuurslid van Stichting LODON, verantwoordelijk voor de lokale radiozender Vechtdal FM, zich schuldig gemaakt aan fraude.