Lokale omroepen binnenkort ook via Vodafone Thuis te ontvangen

Lokale omroepen die zijn aangesloten op de Mediahub zullen binnenkort ook te zien zijn in het televisie- en radiopakket van Vodafone Thuis. Dit bericht de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland.

Vodafone Thuis

Vodafone biedt naast mobiele telefonie ook diensten via de koper- en glasvezelkabel onder de noemer ‘Vodafone Thuis’. Vodafone Thuis bevat een zogenaamd 3-in-1 pakket met internet, radio/televisie en vaste telefonie.

Mediahub

De OLON MediaHub verzorgt voor lokale omroepen de distributie van de radio- en tv-kanalen naar alle pakketaanbieders en online platforms. Het platform is in september 2015 gerealiseerd en wordt door Ericsson beheert in de Media Gateway in Hilversum. De afgelopen maanden zijn gefaseerd tientallen lokale omroepen aangesloten op de hub waarbij inmiddels vijftig lokale omroepen zijn aangesloten. Dit aantal groeit nog steeds.

De Mediahub maakt het makkelijke voor lokale omroepen om hun radio- en televisiesignaal aan te bieden aan de verschillende digitale aanbieders. Daarnaast biedt de Mediahub mogelijkheden voor het doorgeven van het televisie- en radiosignaal via Internet en kan via de Mediahub het signaal van de lokale omroepen on-demand worden aangeboden via apps op smart-tv’s.

Vijftien lokale omroepen

De OLON bericht dat nu ook Vodafone middels haar product Vodafone Thuis de lokale omroepen gefaseerd gaat doorgeven. Omdat Vodafone gedeeltelijk gebruik maakt van een eigen netwerk en gedeeltelijk van een netwerk van derden gebruik maakt, is de termijn waarop doorgifte van de lokale omroep in een gebied afhankelijk van de regio waarin de omroep zich bevindt. De eerste vijftien omroepen die zich bevinden in het eigen netwerkdeel van Vodafone zullen waarschijnlijk binnen een maand worden doorgegeven bij Vodafone.

Smart-tv

De OLON geeft ook aan dat de app om de lokale omroep via de smart-tv te bekijken naast televisies van Samsung nu ook beschikbaar is voor smart-tv’s van Philips. De komende periode zullen nog meer lokale omroepen worden aangesloten op de Mediahub van de OLON.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.