Lokale omroepen in Gooi en Vechtstreek gaan verder als één streekomroep

De lokale omroepen in Gooi en Vechtstreek hebben het initiatief genomen om één publieke streekomroep op te richten. Dit berichten de omroepen in een persbericht.

Lokale omroepen, regionale omroep en kranten

De samenwerkende omroepen zijn RTi Hilversum, 6FM (Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren) GooiTV (Gooise Meren en Wijdemeren) en Radio/TV Weesp. Zij bestrijken samen een gebied met 254.000 inwoners. Ook regionale omroep NH en Enter Media, uitgever van de lokale nieuwskranten en -websites WeesperNieuws, BussumsNieuws, MuiderNieuws, NaarderNieuws,  HilversumsNieuws, BelNieuws en HuizerNieuws, bestrijken dit gebied en doen ook mee aan de samenwerking met de lokale omroepen, aldus het persbericht.

Beter voorzien in nieuws, informatie en cultuur

Deze nieuwe streekomroep gaat samen met regionale omroep NH en uitgever Enter Media een gezamenlijke regioredactie opzetten, met als doel de inwoners van het verzorgingsgebied nog beter te voorzien van nieuws, informatie en cultuur uit de eigen regio. Het initiatief betekent niet dat de verschillende lokale nieuwsbladen van Enter Media één streekkrant gaan worden. Het blijven aparte titels met aandacht voor het nieuws uit eigen stad/dorp, wijk en buurt. Wel kan dat in de toekomst worden aangevuld met regionale berichten.

Bestaande frequenties

De nieuwe streekomroep gaat uitzenden via de frequenties en kanalen van de huidige lokale omroepen. De kijkers en luisteraars zullen bestaande programma’s terugvinden, maar ook nieuwe programma’s en onderdelen. Hoe precies wordt nu uitgedokterd.De samenwerking met NH en Enter zorgt voor een (verdere) professionalisering bij de omroepen.

Lokaal nieuws

Pieter Eshuis (6FM): “Ons doel is om de mensen in deze regio goed te voorzien van lokaal nieuws. Als je dat zo eens bekijkt, zijn er eigenlijk maar weinig organisaties die dat professioneel doen. Daarom is het belangrijk dat dit slaagt.” De gemeenten in het verzorgingsgebied worden betrokken bij dit initiatief en het Commissariaat van de Media is inmiddels over dit nieuwe mediaconcept geïnformeerd.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.