Vier lokale omroepen in het Groene Hart gaan samenwerken

De lokale omroepen van de gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden en Oudewater gaan nauw met elkaar samenwerken. Dit berichten de omroepen in een persbericht. Voor de samenwerking is deze week door de omroepen een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Meer nieuws en informatie

Doel van de samenwerking is om meer lokaal nieuws & informatie te brengen op radio, televisie, internet en sociale media. De omroepen lopen hiermee vooruit op de plannen van de NLPO, die een herstructurering van de lokale omroep sector ambieert.

Samenwerken

Op dit moment wordt al samengewerkt op programmaniveau. “Een goed voorbeeld is het sportprogramma dat in het weekeinde al op drie zenders tegelijk te horen is.”, aldus de omroepen in het persbericht. Ook wisselen de omroepen al nieuwsonderwerpen uit.

Apparatuur

Nu ook op bestuursniveau de samenwerking tussen de omroepen bevestigd is kunnen er afspraken gemaakt worden over het inzetten van elkaars middelen, zoals: Medewerkers, apparatuur en faciliteiten. Concreet wordt gedacht aan het gezamenlijk aanschaffen van software, het organiseren van trainingen en dergelijke. Ook gaan de omroepen zich sterk maken voor de toelating op de digitale platforms zodat de uitzendingen bij alle providers te zien en te horen zijn.

Zelfstandigheid

De omroepen RTV Gouwestad (106.2 MHz. Gouda), RTV Bodegraven (107.8 MHz. Bodegraven-Reeuwijk), RPL (107.1 MHz. Woerden) en Midland FM (107.5 MHz. Oudewater) blijven als zelfstandige omroepen bestaan. Op deze manier blijft de eigen identiteit gewaarborgd en zullen de omroepen niet opgaan in één grote streekomroep.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.