Lokale omroepen in de regio Arnhem gaan samenwerken

lokaleomroepIn navolging van andere lokale omroepen gaan ook een aantal publieke lokale omroepen in de regio Arnhem met elkaar samenwerken.

De lokale omroepen RTV Arnhem, Favoriet FM (Liemers), Lingewaard Lokaal en M-FM (Rheden, Rozendaal) tekenen vrijdag een overeenkomst om de samenwerking vast te leggen.

“De samenwerking is er onder meer op gericht de kwaliteit van de uitzendingen te verbeteren, zowel technisch als inhoudelijk. Ook zou ze moeten leiden tot uitbreiding van televisie- en radioprogramma’s en tot verbetering van de exploitatie, techniek en personeel.” aldus een medewerker van één van de lokale omroepen tegenover dagblad De Gelderlander. De lokale omroepen hopen ook betere opleidingsmogelijkheden te bieden in verslaggeving, presentatie, techniek en IT.

Een aantal weken geleden kondigde de lokale omroepen van Nijkerk, Putten/Ermelo en Barneveld een samenwerking aan onder de naam VOC Lokaal.

De organisatie van lokale omroepen in Nederland, OLON, heeft aangegeven dat samenwerking tussen lokale omroepen van essentieel belang is om de toekomst van de lokale omroepen te waarborgen in de toekomst. De OLON hoopt te komen tot 50 tot 100 regionale mediacentra die dagelijks nieuws uit de leefwereld van de burger bieden op radio, televisie en internet, op basis van een professionele bedrijfsvoering en journalistiek.