Lokale omroepen zoeken steeds meer samenwerking

lokaleomroepPublieke lokale omroepen gaan steeds vaker over tot samenwerking met andere omroepen, zowel op lokaal als regionaal niveau.

Vandaag is bekend geworden dat RTV Rijnmond (regionale omroep provincie Zuid-Holland Zuid) samen met de lokale omroep RTV Dordrecht een gezamenlijk Mediacentrum Dordrecht start. Vanuit het Mediacentrum zullen de twee vaste RTV Rijnmond-verslaggevers, die het nieuws verslaan uit deze tweede stad van het Rijnmondgebied, nauw samenwerken met de lokale collega’s. De Dordtse wethouder Piet Sleeking opent het nieuwe Mediacentrum morgen.

Ook in Flevoland zijn er plannen om te gaan samenwerken maar dus tussen de lokale omroepen. Radio Lelystad wil de krachten bundelen met de vier andere lokale omroepen in Flevoland. Volgens Frans Loos, voorzitter van Radio Lelystad, kan een samenwerking zorgen voor een professioneler en uitgebreider aanbod. Bijvoorbeeld door het uitwisselen van personeel of door het maken van thema-uitzendingen.

Ook in de regio Alphen aan den Rijn zijn er plannen om op bepaalde bepaalde gebieden zoals televisieprogramma’s en nieuwsberichtgeving over te gaan tot een samenwerking tussen lokale omroepen. Michel la Faille, programmadirecteur, heeft de plannen hiervoor deze week toegelicht in het mediaprogramma ‘Medialand’ op Alphen Stad FM: