Storing KPN bijna opgelost, lagere kijkcijfers vrijdagavond

De storing die KPN vrijdag trof is nog niet helemaal opgelost. De dienst interactieve televisie werkt nog niet bij alle abonnees.

KPN Storing

De storing begon vrijdag rond 11.00 uur en zorgde in eerste instantie voor problemen met het vaste telefonieverkeer en Internet in een groot deel van Nederland. Ook de televisiedienst Interactieve televisie werkte in veel gevallen niet meer. Het internet-betalingsverkeer van ABN Amro lag door de problemen bij de telecommaatschappij ook plat. Mobiele telefoons zijn niet door de storing getroffen. Aan het begin van vrijdagavond kon KPN het telefoonverkeer en het internet weer herstellen.

Interactieve televisie

In de loop van de zaterdagochtend was 95% van de interactieve televisie-ontvangers weer aangesloten. KPN verwacht dat de storing rond 12:00 uur in zijn geheel is verholpen. “Zo’n 90 procent van de huishoudens kan weer tv kijken, de laatste 10 procent hopen we in de loop van de ochtend weer aan te sluiten”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. ‘In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben we een software-update doorgevoerd, daardoor zijn de meeste problemen verholpen’, zegt de woordvoerder. Dit is een gigantische operatie. ‘Normaal voeren we updates in enkele weken door, nu dus in één nacht.’ In totaal heeft KPN 1,8 miljoen klanten die gebruik van Interactieve televisie

Lagere kijkcijfers

Door de storing bij KPN pakken de kijkcijfers van vrijdagavond ook lager uit dan normaal. Het best bekeken programma was het NOS Journaal van 20.00 uur, direct gevolgd door The Voice of Holland op RTL4, met 1,8 miljoen kijkers. Normaal gesproken liggen de aantallen van beide programma’s zeker een paar honderdduizend hoger. De storing bij de telecommaatschappij kan de oorzaak zijn van de lagere kijkcijfers.

SBS6 live op Internet

De eerste aflevering van de rechtstreekse televisieshow ‘Mindmasters Live’ op SBS 6 werd vrijdagavond niet alleen op tv maar ook rechtstreeks via internet uitgezonden. Reden voor SBS6 om dit te doen was de storing bij KPN Interactieve televisie. Naar de show keken gisteravond via de reguliere televisie uiteindelijk 529.000 mensen.

Gebaar aan klanten

KPN denkt nog na over een “gebaar” naar de klanten naar aanleiding van de storing. “Onze prioriteit ligt bij het verhelpen van de problemen. Daarna gaan we bekijken wat we ter compensatie kunnen aanbieden. De programma’s van vrijdagavond kunnen sowieso gratis bekeken worden.”, aldus een woordvoerder via NU.nl

De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.