Luistercijfers: Radio 538 verliest marktaandeel maar blijft aan kop

Ook in de meetperiode juli/augustus blijft Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Radio 538

Radio 538 was in deze periode de best  beluisterde radiozender met een marktaandeel van 12,3 procent. Dat is bijna een procent minder dan in de vorige meetperiode. NPO Radio 2 en Sky Radio vullen de tweede en derde positie met marktaandelen van respectievelijk 10,1 procent en 9,4 procent (-0,1 procent).

Stijgers

Radio 10 laat een stijging van haar marktaandeel zien met 0,3 procent en komt uit op een marktaandeel van 6,4 procent. Ook Radio 5 doet goede zaken: +0,4 procent en daarmee een marktaandeel van 3,5 procent. Bescheiden winst is er voor NPO Radio 1n en NPO Radio 3FM.

Dalers

Qmusic moet marktaandeel inleveren (-0,4 procent) en behaalt een marktaandeel van 7,9 procent. Ook onder andere 100%NL en Slam! moeten marktaandeel inleveren.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8016 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 31 minuten. Dit is 5 minuten minder dan in de vorige meetperiode: 2 uur en 36 minuten.

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Volgende meting

De volgende meting, periode augustus/september 2017, worden op dinsdag 24 oktober bekend gemaakt. Luistercijfers over vorige periodes vind je hier.