Luistercijfers: NPO Radio 2 best beluisterde radiozender

NPO Radio 2 is ook in de periode februari-maart 2020 de best beluisterde radiozender in Nederland. Dit blijkt uit luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

NPO Radio 2

NPO Radio 2 moest wel marktaandeel inleveren in deze meetperiode. De radiozender behaalde een marktaandeel van 13,3 procent (-0,4 procent ten opzichte van de vorige meetperiode). Radio 10 staat nu op een tweede positie met een marktaandeel van 10,7 procent.Radio 538 moet een stapje terugdoen en staat met een marktaandeel van 9,9 procent (-0,8 procent) op een derde positie.

Stijgers

Qmusic, NPO Radio 1, Sky Radio, NPO 3FM, en KINK zien hun marktaandeel deze meetperiode stijgen. KINK is voor de tweede keer opgenomen in de meting. In de vorige meetperiode behaalde de radiozender een marktaandeel van 0,4 procent en in deze meetperiode 0,5 procent.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.930 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 42 minuten per dag. De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 17
minuten.

Volgende meting

De luistercijfers over de meetperiode maart-april worden op dinsdag 19 mei 2020 gepubliceerd. Alle luistercijfers over voorgaande periode vind je hier.

Alle cijfers van deze meetperiode op een rij: