Luistercijfers: NPO Radio 2 blijft best beluisterde radiozender

Ook in de meetperiode april / mei 2020 blijft NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) zijn bekend gemaakt.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 13,0 procent. Dit is 0,4 procent lager ten opzichte van de vorige meetperiode). Radio 10 behaalde een marktaandeel van 11,2 procent in deze meetperiode (+0,4 procent). Hiermee is het de best beluisterde commerciële radiozender in Nederland. Radio 538 staat op de derde positie met een marktaandeel van 10,1 procent (+0,4 procent). Qmusic blijft steken op 9,7 procent.

Verlies

Ondanks de nieuwsbehoefte rond de coronacrisis zag NPO Radio 1 haar marktaandeel wederom dalen. De radiozender behaalde een marktaandeel van 7,5 procent (-0,2 procent). Vorig jaar was het marktaandeel van de nieuwszender van NPO in dezelfde meetperiode nog 8,0 procent. Sky Radio moet in deze meetperiode 0,5 procent prijsgeven en heeft nu een marktaandeel van 7,4 procent.

3FM

Ook 3FM moet een verlies noteren: de radiozender verliest 0,2 procent marktaandeel in deze meetperiode en komt hiermee uit op een marktaandeel van 2,2 procent. De radiozender is de slechts beluisterende radiozender van de NPO.

Onderzoek

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.388 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 44 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 47 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 27 minuten (vorige periode: 4 uur en 30 minuten).

De rapportage over de meetperiode mei/juni wordt op dinsdag 28 juli bekend gemaakt. Alle luistercijfers over voorgaande periode vind je hier.

Alle luistercijfers over de meetperiode april/mei 2020 op een rij: