Luistercijfers: NPO Radio 2 blijft best beluisterde radiozender

Ook in de meetperiode mei / juni 2020 blijft NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO) zijn bekend gemaakt.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 12,6 procent. Dit is 0,4 procent lager ten opzichte van de vorige meetperiode. Qmusic en Radio 538 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 10,6 procent. Voor Qmusic betekent dit een stijging van 0,9 procent en voor Radio 538 een stijging van 0,5 procent. Radio 10 moet marktaandeel inleveren en behaalt nu een marktaandeel van 10,5 procent (was in de vorige meetperiode 11,2 procent).

3FM

Ook 3FM moet een verlies noteren: de radiozender verliest 0,1 procent marktaandeel in deze meetperiode en komt hiermee uit op een marktaandeel van 2,1 procent. De radiozender is de slechts beluisterende radiozender van de NPO. Vorig jaar behaalde de radiozender in dezelfde meetperiode nog een marktaandeel van 2,7 procent.

Onderzoek

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.470 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 41 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 44 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 19 minuten (vorige periode: 4 uur en 27 minuten).

De rapportage over de meetperiode juni/juli wordt op dinsdag 25 augustus bekend gemaakt. Alle luistercijfers over voorgaande periode vind je hier.

Alle luistercijfers over de meetperiode mei / juni 2020 op een rij: