Luistercijfers: NPO Radio 2 blijft best beluisterde radiozender

Ook in de luisterperiode juli-augustus 2021 blijft NPO Radio 2 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag zijn gepubliceerd Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Top 3

NPO Radio 2 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 11,8 procent (-0,3 procent ten op zichtte van de vorige meetperiode). Qmusic blijft op de 2e positie staan met een marktaandeel van 11,4 procent (-0,5 procent) en Radio 10 staat op de derde positie met een marktaandeel van 10,5 procent (+0,4 procent)

Dalers

Naast NPO Radio 2 en Qmusic zien ook Radio Veronica, 100%NL en NPO 3 FM hun marktaandeel dalen in deze meetperiode.

Meting

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.489 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 22 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 26 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 7 minuten (vorige periode: 4 uur en 5 minuten). De rapportage over de meetperiode augustus-september wordt dinsdag 19 oktober gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle cijfers op een rij: