Luistercijfers: NPO Radio 2 marktleider in periode december-januari

NPO Radio 2 is de best beluisterde radiozender in de periode december 2020-januari 2021. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode van het Nationaal Luister Onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Top 3

NPO Radio 2 behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 17,8 procent (+0,4 procent ten opzichte van de vorige meetperiode). Het uitzenden van de NPO Radio 2 Top 2000 zorgt elk jaar voor goede luistercijfers voor de publieke radiozender in de periode december – januari. Op de tweede plek staat Radio 10 met een marktaandeel van 10,9 procent (+0,1 procent). Qmusic is te vinden op de derde plek met een marktaandeel van 10,1 procent (-0,3 procent).

Stijgers

Naast NPO Radio 2 en Radio 10 laten ook NPO Radio 1, 100%NL en SLAM een stijging zien van hun marktaandeel in deze meting.

Dalers

Naast Qmusic zien ook Sky Radio en NPO Radio 5 een hun marktaandeel dalen. Ook NPO 3FM laat wederom een daling van hun marktaandeel zien en zakt nu onder de 2 procent met een marktaandeel van 1,9 procent.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.629 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 51 minuten per dag (vorige periode ook 2 uur en 51 minuten) .De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 29 minuten (vorige periode: 4 uur en 26 minuten).

Volgende rapportage

De rapportage over de meetperiode januari-februari wordt 23 maart gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle cijfers van deze meetperiode op een rij: