Luistercijfers: NPO Radio 2 marktleider in periode november-december

NPO Radio 2 is de best beluisterde radiozender in de periode november-december 2020. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode oktober-november van het Nationaal Luister Onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

Top 3

NPO Radio 2 behaalde een marktaandeel van 17,4 procent (vorige meetperiode 11,8 procent). Radio 10 behaalt in deze meetperiode een tweede positie met een marktaandeel van 10,8 procent. Qmusic, in de vorige meetperiode nog aan kop, zakt terug naar een derde positie met een marktaandeel van 10,4 procent).

Stijgers

In deze meetperiode laat naast NPO Radio 2 en Radio 10 ook Sky Radio een stijging van haar marktaandeel zien. De radiozender scoort in de feestmaand traditioneel een hoger marktaandeel vanwege de kerstmuziek die op Sky Radio The Christmas station wordt uitgezonden.

Dalers

Vrijwel alle radiozenders behoudens NPO Radio 2, Radio 10 en Sky Radio laten in deze meetperiode een daling van hun marktaandeel noteren. Zo moet Radio 538 een daling van 1,1 procent in haar marktaandeel noteren.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.262 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 51 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 38 minuten) . De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 26 minuten (vorige periode: 4 uur en 10 minuten).

De rapportage over de meetperiode december 2020-januari 2021 wordt eind februari gepubliceerd. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle cijfers op een rij 

Bron Stichting NLO