Luistercijfers: NPO Radio 2, Radio 538 en Qmusic zien marktaandeel stijgen

NPO Radio 2 blijft de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over de periode september-oktober van dit jaar die vandaag zijn bekendgemaakt via Het Nationaal Luister Onderzoek.

Top 3

In de periode augustus-september behaalde NPO Radio 2 een marktaandeel van 13,0 procent. Dit is een stijging van 0,6 procent ten opzichte van de voorgaande meetperiode. Ook Radio 538 (+0,6 procent) en Qmusic (+0,1 procent) zagen hun marktaandeel stijgen in deze meetperiode.

Stijgers

Naast NPO Radio 2 , Radio 538 en Qmusic noteerden in deze meting ook NPO Radio 1, 100%NL, NPO Radio 4, Sublime en BNR Nieuwsradio een stijging van hun marktaandeel.

NPO 3FM

NPO 3FM moest in de meetperiode september-oktober weer marktaandeel inleveren en staat nu 2,2 procent (-0,3 procent). Vorig jaar behaalde de jongerenzender van de NPO nog een marktaandeel van 2,7 procent in dezelfde meetperiode.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.851 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur een 30 minuten. In de vorige meetperiode was dit 2 uur en 24 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode oktober-november worden maandag 23 december bekend gemaakt.  Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.