Luistercijfers: Qmusic verslaat NPO Radio 2 om koppositie

In de luisterperiode mei-juni 2022 is Qmusic de best beluisterde radiozender in Nederland. Hiermee verslaat de commerciële radiozender NPO Radio 2. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze meetperiode die vandaag zijn gepubliceerd Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Top 3

Qmusic ziet haar marktaandeel met 1,2 procent stijgen naar 13,1 procent. NPO Radio 2 ziet op haar beurt het marktaandeel dalen met 0,2 procent en komt uit op 12,2 procent. Radio 10 noteert ook een daling van 0,2 procent en heeft nu een marktaandeel van 9,8 procent.

“Topscores voor Qmusic”

Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic in een persbericht: “Ook dit jaar is deze luistercijfermeting er weer een met topscores. Juni is traditiegetrouw de Foute Maand bij Qmusic en daarmee weten we al jaren een trouwe, groeiende groep luisteraars aan ons te binden. Met als uitkomst dat we het best beluisterde radiostation van het land zijn. Met deze resultaten val ik als programmadirecteur met mijn neus in de boter.

Meting

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.608 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 23 minuten per dag (vorige periode: 2 uur en 24 minuten). De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 1 minuut (vorige periode: 4 uur en 0 minuten).

De rapportage over de meetperiode juni-juli 2022 wordt op dinsdag 30 augustus bekend gemaakt. Luistercijfers over vorige meetperioden vind je hier.

Alle marktaandelen op een rij: