Luistercijfers: Radio 538 blijft marktleider, NPO 3FM stabiel

Uit de luistercijfers over de periode september/oktober blijkt dat Radio 538 de best beluisterde zender in Nederland blijft. De radiozender behaalde een marktaandeel van 12,3 procent en dat is 0,3 procent meer dan vorige meetperiode.

Meting

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode september – oktober 2016 zijn maandagmiddag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek.

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.705 respondenten van 10 jaar en ouder. Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd  bedraagt in deze periode 2 uur en 41 minuten per dag.

Top 3

Naast Radio 538 bevinden ook Qmusic (10,1 procent) en Sky Radio (9,2 procent) zich in de top 3. Qmusic boekt een winst van 0,5 procent marktaandeel en is daarmee de grootste stijger in deze meting. NPO 3FM boekte deze meetperiode een marktaandeel van 6,3 procent. Dit marktaandeel is gelijk in de vorige meting maar 1,6 procent lager dan het marktaandeel een jaar geleden. Radio Veronica zag haar marktaandeel deze periode stijgen met 0,4 procent en komt nu op een marktaandeel van 4,8 procent.

Dalers

Grootste daler in deze meetperiode is NPO Radio 1 (-0,6 procent) met nu een marktaandeel van 7,3 procent. Ook de regionale radiozenders maakt een flinke duikeling en behalen nu een marktaandeel van 10,0 procent (-0,5 procent).

De volgende meting wordt door het NLO op 20 december bekend gemaakt. Het gaat dan om de meting over de meetperiode oktober-november.

Alle cijfers op een rij:

201611_luistercijfers

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.