Luistercijfers: Radio 538 blijft marktleider in periode maart/april

Radio 538 is ook in de periode maart/april de best beluisterde radiozender in Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers die bekend zijn gemaakt door NLO (Nationaal Luister Onderzoek). NPO 3 FM moet wederom marktaandeel inleveren

Top 3

Radio 538 behaalde een marktaandeel van 12,2 procent en dat is 0,1 procent minder dan in de vorige meting. NPO Radio 2 behaalt een marktaandeel van 10,8 procent en dat is 0,5 procent meer dan de vorige meting. Ook Sky Radio laat een stijging van het marktaandeel zien met 0,6 procent naar 10,1 procent.

Dalers

Qmusic moet deze meting marktaandeel inleveren en komt uit op een marktaandeel van 9,4 procent (-0,3 procent). Ook NPO 3FM moet marktaandeel inleveren: -0,3 procent en heeft nu een marktaandeel van 4,5 procent. Vorig jaar was dit in de periode maart/april nog 7,0 procent. Ook Radio 10, Radio Veronica, 100%NL, NPO Radio 5 en NPO Radio 4 moeten marktaandeel inleveren.

Stijgers

Naast Sky Radio en NPO Radio 2 laten ook de radiozenders NPO Radio 1, Slam!, Classic FM en Sublime FM een stijging van hun marktaandeel zien in de luistercijfers over de periode maart/april 2017.

Rapportage

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.109 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd is in deze periode 2 uur en 41 minuten per dag. Dit is 3 minuten minder dan in de vorige meetperiode. De volgende meting over de periode april/mei wordt bekend gemaakt op dinsdag 20 juni.

Alle marktaandelen op een rij: