Luistercijfers: Radio 538 groeit en blijft marktleider

Uit de vandaag gepubliceerde luistercijfers blijkt dat Radio 538 de best beluisterde radiozender in Nederland blijft. In de periode september/oktober haalde de radiozender een marktaandeel van 12,0 procent. Dat is 0,2 procent meer dan in de vorige periode. Qmusic blijft Radio 538 op gepaste afstand volgen met een marktaandeel van 9,9 procent (-0,2 procent). Sky Radio maakt de top 3 compleet met een marktaandeel van 8,9 procent. (- 0,1 procent).

Nationaal Luister Onderzoek

De rapportage die is uitgevoerd door in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek en is gebaseerd op een landelijke representatieve steekproef van 8.073 luisteraars van 10 jaar en ouder. De luistertijd bedraagt in de periode oktober / november 2 uur en 45 minuten. Dat is 5 minuten meer dan in de vorige meting.

Stijgers

Stijgers in deze meting zijn onder andere Radio 10 (+0,2 procent), NPO Radio 4 (+0,1 procent), 100 % NL (+ 0,3 procent) en de gezamenlijke meting van de regionale omroepen (ORN) (+ 0,2 procent).

Record voor Radio 10

Radio 10 scoort met een marktaandeel van  5,8% het hoogste marktaandeel sinds de terugkeer op FM ruim twee jaar geleden. Algemeen Directeur Carlo de Boer: “’Wat een fantastische luistercijfers. Radio 10 groeit door op alle fronten. Niet alleen hebben we er weer veel nieuwe luisteraars bijgekregen, maar ook in de doelgroep luisteraars tussen 20 en 49 jaar hebben we met 6% marktaandeel een nieuw hoogtepunt te pakken. Een mooi rapportcijfer van onze 1.344.000 verschillende luisteraars per week.”

NPO Radio 6 haalt hoogste marktaandeel ooit

NPO Radio 6 behaalt in deze meting een marktaandeel van 0,5 procent. Dit is het hoogste marktaandeel ooit voor de radiozender die per 1 januari aanstaande wordt opgedoekt. De zender gaat verder als themakanaal bij NPO Radio 2. “De oorzaak is waarschijnlijk dat de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards, die we op donderdag 8 oktober uitreikten, en de aanloop daar naar toe goed beluisterd zijn.”, aldus Radio 6 op haar website.

Dalers

Het stopzetten van de uitzendingen van NPO Radio 5 via de middengolf heeft een beperkt effect op de luistercijfers van de radiozender. In de vorige meting van september/augustus waren de luistercijfers van Radio 5 stabiel, in deze periode verliest de zender -0,2 procent marktaandeel. Radio Veronica verliest in deze meting -0,3 procent marktaandeel.

Alle marktaandelen op een rij:

20151011_luistercijfers

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.