Luistercijfers: Radio 538 verliest marktaandeel maar blijft marktleider

In de meetperiode oktober/november van dit jaar is Radio 538 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de luistercijfers over deze periode die vandaag zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO).

Marktleider

Radio 538 is marktleider met een marktaandeel van 11,4 procent. De radiozender verloor wel -0,3 procent marktaandeel ten opzichte van de vorige meetperiode. Ten opzichte van vorig jaar verloor de radiozender 0,7 procent marktaandeel. NPO Radio 2 staat op een tweede plek met een marktaandeel van 11,2 procent (-0,1 procent).

Stijgers

Radio 10 laat wederom een stijging van haar marktaandeel zien (+0,2 procent) en behaald nu 10,1 procent marktaandeel. Qmusic noteert een stijging van 0,5 procent marktaandeel en heeft nu een aandeel van 9,5 procent. Andere radiozenders met een stijging in het marktaandeel zijn Sky Radio (+0,1 procent), NPO Radio 5 (+0,8 procent) en NPO Radio 4 (+0,2 procent).

Dalers

NPO 3FM moet na een stabiel marktaandeel in de vorige meetperiode weer marktaandeel inleveren (-0,2 procent) en staat nu op 2,5 procent marktaandeel. In dezelfde meetperiode vorig jaar was dit aandeel nog 3,8 procent. Ook NPO Radio 1, 100%NL en Radio Veronica zagen hun marktaandeel dalen.

Rapportage

De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7164 respondenten. De gemiddelde luistertijd is in deze periode was 2 uur en 35 minuten. In de vorige meetperiode was de luistertijd 2 uur en 31 minuten.

NLO

Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De meting van de luistercijfers over de periode november/december wordt dinsdag 22 januari 2019 bekend gemaakt.

Luistercijfers over voorgaande perioden vindt u hier.

Marktaandelen op een rij:
(Bron NLO)