Luistercijfers Vlaanderen: Meer luisteraars voor Studio Brussel en MNM

Ook in de periode september-december 2018 was VRT Radio 2 de best beluisterde radiozender in Vlaanderen. Dit blijkt uit cijfers over deze meetperiode van Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

VRT

VRT Radio 2 had in deze meetperiode een marktaandeel van 30,22 procent, in de vorige meetperiode was dit nog 30,08 procent. Hiermee blijft de radiozender van de openbare omroep VRT veruit de best beluisterde radiozender van Vlaanderen. Ook Studio Brussel (van 10,60 naar 11,84 procent) en MNM (van 8,84 naar 9,58 procent) lieten in deze meetperiode een stijging van hun marktaandeel zien. Het gezamenlijke marktaandeel van de VRT-radio’s stijgt tot 63,1 procent.

“Blij”

Els van de Sijpe, manager radio bij de VRT is blij met de luistercijfers “We zijn blij en dankbaar dat zoveel Vlamingen op ons aanbod afstemmen. Het was een sterk najaar, met als afsluiter de Warmste Week, waar ieder radionet op zijn manier samen met vele honderdduizenden luisteraars in Vlaanderen met warmte en enthousiasme heeft aan meegewerkt.

Commerciële radiozenders

Qmusic zag haar marktaandeel dalen van 12,45 procent naar 11,36 procent. Joe zag haar marktaandeel ook licht dalen van 8,25 procent naar 8,20 procent. Nostalgie behaalde een marktaandeel van 5,95 procent. In de vorige meetperiode was dit nog 7,25 procent.

Wallonië

In Wallonië is Nostalgie de best beluisterde radiozender met een marktaandeel van 15,19 procent. De top 3 wordt gecomplementeerd met Radio Contact (14,27 procent) en RTBF VivaCité (13,24 procent).

Luistercijfers van vorige periodes vind je hier.

Afbeelding:

Alle marktaandelen op een rij (Bron CIM)

Tags voor dit artikel