Luistercijfers Vlaanderen: VRT Radio 2 blijft best beluisterde radiozender

Ook in de periode januari-april van dit was VRT Radio 2 de best beluisterde radiozender in Vlaanderen. Dit blijkt uit cijfers over deze meetperiode van Centrum voor Informatie  over de Media (CIM).

VRT

VRT Radio 2 zag haar marktaandeel in deze periode wel dalen van 31,28 procent naar 30,38 procent maar de radiozender van de openbare omroep VRT blijft veruit de best beluisterde radiozender.

Jongerenzender MNM ziet haar marktaandeel in deze periode stijgen van 9,22 procent naar 10,17 procent. De VRT is blij met de stijgende lijn voor MNM: “Dagelijks ruim 700.000 luisteraars bereiken, dat is een ijzersterk resultaat voor MNM. Het bevestigt ook wat we merken in de reactie van onze jonge fans: de community groeit op radio, online en in onze app. En dan startte de jongste editie van Marathonradio, de MNM-actie voor studenten, pas na deze meting.“, aldus Els Van de Sijpe (manager radio bij de VRT).

Studio Brussel moet marktaandeel inleveren. De zender behaalde in deze meetperiode een marktaandeel van 10,95 procent, dit was de vorige meetperiode nog 11,00 procent.

Qmusic

Qmusic is op de op één na best beluisterde radiozender in Vlaanderen met een marktaandeel van 11,46 procent. In de vorige meetperiode was dit nog 11,07 procent behaalde een aandeel van 8,92 procent (was 8,70 procent). Nostalgie ziet haar marktaandeel deze meetperiode weer dalen van 6,87 procent naar 5,79 procent.

Wallonië

In het Franstalig landsgedeelte staat Nostalgie op kop met 16,31 procent marktaandeel. De publieke radiozender RTBF Vivacité behaalde met 14,39 procent de tweede plaats, net voor Radio Contact (13,38 procent).

Alle cijfers vind je op de website van CIM.