Luistercijfers Vlaanderen: VRT Radio 2 blijft populairste radiozender

VRT Radio 2 blijft in Vlaanderen de best beluisterde radiozender. De radiozender van de openbare omroep behaalde een marktaandeel van 31,84 procent.
Dit blijkt uit de luistercijfers van CIM (Centrum voor Informatie over de Media) over de periode april tot en met juli 2017.

Joe levert in

Op de tweede plaats staat VRT Studio Brussel, met een marktaandeel van 12,5 procent (was 12,4 procent) en op de derde positie Qmusic van met 11,1 procent marktaandeel. Verlies was er voor de radiozenders VRT Radio 1 met een marktaandeel van 7,7 procent (was 8,1 procent) en Joe 7,3 procent (was 8,4 procent)

VRT tevreden

De VRT is tevreden met de luistercijfers. “Radio 2 bereikt dagelijks ruim 1,3 miljoen Vlamingen, MNM blijft de grootste zender bij jongeren (12 tot 24 jaar)”, zegt Els Van de Sijpe, manager radio bij VRT. “Studio Brussel blijft zeer stabiel, Klara kent een lichte daling, net als Radio 1. Dat is niet onlogisch, Radio 1 is de referentie voor nieuws en informatie. De actualiteit was dit jaar minder hectisch tijdens de periode waarin werd gemeten, van april tot juni: in 2016 was dat vlak na de aanslagen, en tijdens de Brexit en het Europees kampioenschap voetbal.”

Qmusic

Ook Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio bij Medialaan, is tevreden over de luistercijfers van Qmusic. “Fijn te zien dat Qmusic deze keer groeit en traditioneel sterk staat in de lente door onder andere de Foute Maand”,

Wallonië

In het Franstalig gedeelte van België is de commerciële radiozender Bel RTL marktleider met een marktaandeel van 14,1 procent (was 12,8 procent). Radio Contact was in de vorige meting nog de best beluisterde zender in Wallonië met 13,6 procent maar moet nu genoegen nemen met een tweede positie ondanks een stijging van het marktaandeel naar 14,0 procent.

Alle cijfers van CIM vind je hier.