Marco Louwerens Directeur Televisie van Talpa Network

Marco Louwerens start vandaag als Directeur Televisie bij Talpa Network. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de koers en de programmering van de televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Hij volgt Karin de Groot op die deze functie ruim twee jaar heeft bekleed. Karin de Groot werd recent benoemd tot Managing Director van ITV Studios Netherlands.

Versterken

Marco Louwerens heeft als belangrijkste opdracht om het zenderportfolio van Talpa Network verder te versterken. Daarnaast zal hij betrokken zijn bij de integratie van content over alle kanalen van het mediabedrijf. Hij werkt daarbij nauw samen met strategisch adviseur Erland Galjaard.

“Ambitie”

“Ik verheug me erop om samen met de zenderteams en alle andere top professionals bij Talpa Network mee te bouwen aan dit innovatieve mediabedrijf,” zegt Marco Louwerens. “De ambitie van John de Mol en alles wat hij onderneemt om van zijn televisiezenders een succes te maken inspireren zo, dat ik daar graag mijn bijdrage aan wil leveren”.

“Ervaring”

“Marco heeft in zijn loopbaan bewezen dat hij heel goed begrijpt wat verschillende kijkersgroepen willen zien en hoe hij zenders voor deze groepen moet bouwen,” zegt John de Mol. “Ik ben blij dat we zijn ervaring aan onze zenderteams kunnen toevoegen en kunnen inzetten voor de plannen van Talpa Network”.

Carrière

Marco Louwerens begon zijn loopbaan als regisseur/verslaggever bij verschillende productiebedrijven en omroeporganisaties waaronder AT5, TROS en VARA. Van 2007 tot en met maart 2018 werkte hij bij RTL Nederland, waar hij vanaf 2009 leidinggevende functies vervulde bij het zendermanagement van het bedrijf. Van 2011 tot en met maart 2018 was hij er zenderdirecteur van RTL 7 en RTL Z.