MDR heeft plannen voor radiozender met schlagermuziek

(update) De Duitse publieke omroep MDR heeft plannen om een radiozender gericht op schlagermuziek te gaan starten onder de naam “Meine Schlagerwelt’.

Meine Schlagerwelt

‘Meine Schlagerwelt’ moet onderdeel uitmaken van een multimedia-concept onder de naam “Schlagerwelt’. De Mitteldeutscher Rundfunk (MDR), de publieke omroep voor de deelstaten Thüringen, Sachsen-Anhalt en Sachsen, wil nog dit jaar starten met de nieuwe radiozender.

Internet en DAB+

De zender moet gaan uitzenden via Internet en de digitale ether (DAB+). Met het nieuwe kanaal zou de omroep de luisteraars willen bedienen die voorheen luisterden naar de schlagermuziek op MDR 1. Deze zender heeft sinds een aantal jaar haar format aangepast waarbij de Duitse schlagermuziek plaats heeft gemaakt voor oldies.

NDR Schlagerradio

Eerder al heeft de NDR (de Duitse publieke omroep voor de deelstaten Nedersaksen, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommeren) bekend gemaakt in de loop van dit jaar te starten met NDR Schlagerradio. Beide omroepen zijn niet de eerste publieke omroep in Duitsland die een speciaal kanaal starten voor Duitse volksmuziek. De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

Kinderradio

Naast een digitale zender voor schlagermuziek heeft de Mitteldeutscher Rundfunk ook plannen voor een radiozender gericht op kinderen. Momenteel biedt de omroep al een aanbod voor kinderen via de online radiozender MDR Figaro Figarino. Het aanbod van deze online zender zal worden samengevoegd in de nieuwe radiozender voor kinderen wanneer de plannen worden goedgekeurd door de regionale overheid. De nieuwe radiozender moet dan gaan uitzenden via Internet en DAB+.

Naamswijzigingen

Al wel zeker is dat de Mitteldeutscher Rundfunk twee van haar radiozenders een nieuwe naam gaat geven vanaf 2 mei 2016. De nieuwszender MDR Info zal vanaf dan door het leven gaan als MDR Aktuell en de cultuurzender MDR Figaro krijgt de naam MDR Kultur. Naast MDR Kultur en MDR Aktuell zendt de MDR de radioprogramma’s MDR Radio 1, MDR Klassik, MDR Jump, MDR Sputnik en een tweetal regionale programma’s uit.

Alle livestreams van de Mitteldeutscher Rundfunk vind je hier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.