Medewerker Agentschap Telecom in gezicht geslagen

Een medewerker van het Agentschap Telecom is zondag in zijn gezicht geslagen bij een controle in het buitengebied bij het Overijsselse Langeveen. Dit bericht de regionale omroep RTV Oost op haar website. Volgens de omroep is een 34-jarige Hengeloër aangehouden.

Dreigende houding

De 60-jarige controleur was samen met een collega op pad toen ze in een boom aan de Rouweweg in Langeveen een zendmast zagen. Ze liepen samen het erf op, richting de woning, waar vier mannen al hun kant op kwamen. De controleurs gaven aan wie ze waren en waar ze voor kwamen. Ook zeiden ze dat ze alleen kwamen kijken en niets in beslag zouden nemen. Eén van de aanwezige mannen nam volgens de politie direct een dreigende houding aan. Hij balde zijn vuisten en riep dreigende taal.Ook sloeg de man in de richting van de controleurs, die de klap konden ontwijken.

Klap in gezicht

Om escalatie te voorkomen, besloten de controleurs van Agentschap Telecom weg te gaan. Maar op het moment dat ze wilden vertrekken, kreeg de 60-jarige controleur een klap in zijn gezicht. De medewerkers van het agentschap hebben daarop de politie gebeld en aangifte gedaan. Agenten hebben vervolgens de 34-jarige Hengeloër opgepakt. Hij zit vast, aldus RTV Oost.

Incidenten

Het is niet de eerste keer dat er incidenten zijn rond het optreden van het Agentschap Telecom in de provincie Overijssel. Enige weken geleden werden medewerkers van de controle-instantie opgesloten bij een controle en eind vorig jaar werd een illegale zendinstallatie afgeschermd met asbestplaten.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.