Veel media-aandacht voor scouting-evenement JOTA/JOTI

Dit weekeinde vindt wereldwijd het scouting-evenement JOTA/JOTI plaats. Ook in Nederland wordt hieraan deelgenomen door vele scoutingvereniging en zijn er zelfs speciale evenementenradiozenders in de lucht.

JOTA/JOTI

JOTA/JOTI staat voor Jamboree On The Air (JOTA) en Jamboree On The Internet. Het is een jaarlijks scoutingevenement, waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via amateurradio en Internet. Ook in Nederland doen er vele scoutingvereniging mee en deze verenigingen stellen dit weekeinde ook hun clubhuis open om het publiek te laten meekijken met het leggen van de verbindingen. Zendamateurs zullen de scoutingvereniging helpen bij het opzetten van de verbindingen. Elk jaar heeft de JOTA-JOTI een thema, dit jaar is dit “Show your e-motion”.

Scout FM

In Nederland zijn er ook diverse evenementenradiozenders actief die aandacht besteden aan dit evenement. Via het Internet is de gehele maand september en oktober de zender Scout FM actief. Scout FM zendt dit weekeinde live programma’s uit vanuit JOTA-JOTI Control Center: Clubhuis van Scouting Veghel in Veghel. Scout FM is wereldwijd te ontvangen via Internet. Scout FM zendt nog de gehele maand oktober uit via Internet.

Radio Scout FM

In Loon op Zand en omgeving is de radiozender Radio Scout FM te horen via de 105.9 MHz. Via Radio Scout FM zijn de activiteiten te volgen van de Scouts van de Pastoor Simonsgroep. Radio Scout FM is te ontvangen in de omgeving van Loon op Zand via 105.9 MHz en wereldwijd via de website van de vereniging.

Jaguar Radio

In Rijswijk (Zuid-Holland) doet scoutingvereniging Scouting Jaguars mee aan de het wereldwijde evenement. Naast uitzendingen via diverse amateurbanden is de vereniging ook te horen via de FM op 106.7 MHz. De uitzendingen komen vanuit het thuishonk van scouting de Jaguars aan het Julialaantje. Met muziek, maar ook met een interview met burgemeester Bezuijen van Rijswijk.

Website

Via de website van JOTA/JOTI Nederland is dit weekeinde ook het radioverkeer te volgen van het hoofdstation van het evenement in Nederland. Daarnaast wordt de openingsuitzending van het evenement uitgezonden via Internet. Deze uitzending begint om 22.00 uur. Meer informatie via: https://jota-joti.scouting.nl/

Video:

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.