Veel media-aandacht voor scouting-evenement JOTA/JOTI

Dit weekeinde vindt wereldwijd het scouting-evenement JOTA/JOTI plaats. Ook in Nederland wordt hieraan deelgenomen door vele scoutingverenigingen en zijn er zelfs speciale evenementenradiozenders in de lucht.

JOTA/JOTI

JOTA/JOTI staat voor Jamboree On The Air (JOTA) en Jamboree On The Internet. Het is een jaarlijks scoutingevenement, waarbij scouts over de hele wereld contact met elkaar leggen via amateurradio en Internet. Ook in Nederland doen er vele scoutingvereniging mee en deze verenigingen stellen dit weekeinde ook hun clubhuis open om het publiek te laten meekijken met het leggen van de verbindingen.

Zendamateurs zullen de scoutingvereniging helpen bij het opzetten van de verbindingen. Elk jaar heeft de JOTA-JOTI een thema, dit jaar is dit “Be Magnetic!”. In Nederland zijn er ook diverse evenementenradiozenders actief die aandacht besteden aan dit evenement.

Scout FM

Via het Internet is de gehele maand september en oktober de zender Scout FM actief. Scout FM zendt dit weekeinde live programma’s uit vanuit JOTA-JOTI Control Center in Ridderkerk. Scout FM is wereldwijd te ontvangen via Internet. Diverse scoutingverenigingen zenden dit weekeinde programma’s uit via Scout FM. Meer informatie via de website van Scout FM.

Radio Scout FM

In Loon op Zand en omgeving is de radiozender Radio Scout FM te horen via de 105.9 MHz. Via Radio Scout FM zijn de activiteiten te volgen van de Scouts van de Pastoor Simonsgroep. Radio Scout FM is te ontvangen in de omgeving van Loon op Zand via 105.9 MHz en wereldwijd via de website van de vereniging.

Scoutinggroep John McCormick via DAB+ en middengolf

Scoutinggroep John McCormick uit Zoetermeer is dit weekeinde zelfs via de digitale ether te ontvangen in een deel van Zuid-Holland met Radio John McCormick. In samenwerking met Hollands Palet brengt de scoutingvereniging uitzendingen via kanaal 10D in de regio Den Haag.

Daarnaast is Radio John McCormick ook te horen via de middengolffrequentie van Radio Groeistad op 747 kHz en via Internet. Radio Groeistad zelf zal te ontvangen blijven via DAB+ en Internet. DJ’s als Wim Zonderland, Edvard Niessing, Elly van Amstel en Bart Serlie zullen aan de programma’s meewerken.

Website

Via de website van JOTA/JOTI Nederland is dit weekeinde ook het radioverkeer te volgen van het hoofdstation van het evenement in Nederland te Ridderkerk. Daarnaast wordt de openingsuitzending van het evenement uitgezonden via Internet. Deze uitzending begint om 22.00 uur. Meer informatie via de officiële website.

Sociale media: